Na takmičenju “Top ten" koje se prvi put dešava u našoj državi dolaze najuspješniji karatisti svijeta i trenutni olimpijci koji će svoje umijeće i vještine u ovom sportu pokazati prisutnim gledaocima. Takmičenje će biti održano 25. marta, a svoj dolazak najavili su najbolji borci iz raznih dijelova svijeta.

Drugog dana biće održan “Grand prix Sarajevo 2022” na kojem se očekuje više od 1000 učesnika iz 10 evropskih zemalja u kategorijama za djecu, kadete, juniore, U21, seniore i parakaratiste.

Glavni organizator i idejni tvorac ovog događaja je Nermin Potur, nekada najbolji sportista Bosne i Hercegovine. 

"Ponosni smo na činjenicu da organizujemo ovakav događaj u Bosni i Hercegovini. Ovo takmičenje značajno je za promociju grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine, kao i za prezentaciju vrhunskog sportskog stvaralaštva, te afirmaciju sporta i njegovih vrijednosti kao dijela kulture našeg društva "kazao je Potur. 

Sama organizacija i dovođenje velikih imena ovog sporta nije bio nimalo jednostavan zadatak.

"Zahvaljujući svojim sportskim rezultatima stekao sam veliki broj prijatelja širom svijeta. Ideja je postojala odavno, a sada je došao trenutak za njenu realizaciju. Svi odabrani borci pristali su bez puno razmišljanja doći u našu državu na “Top ten", a posebno se radujemo takmičenju “Grand prix Sarajevo 2022” na kojem će biti više od 1000 učesnika u nekoliko kategorija" kazao je Potur. 

Takmičenja su na rasporedu 25. i 26. marta u sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici.