Na Ilidži je danas došlo do sukoba između navijača iz Sarajeva i grupe Beograđana, a jedan od gostiju iz Srbije povrijeđen je nožem.

Incident se dogodio na međunarodnom nogometnom turniru za djecu koji se ovih dana održava na Ilidži, ispričao jedan od učesnika događaja za Klix.

Prema njegovim riječima, u holu hotela najprije je napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK “Zvezdara” iz Beograda.

"U jednom trenutku roditelji FK ‘Zvezdara’ su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu”, ispričao je za Klix jedan od roditelja mladih nogometaša FK ”Zvezdara”.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća maskirana grupa s bakljama i noževima.

Ponovo je došlo do sukoba a jedan od roditelja povrijeđen je nožem.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno da je došlo do incidenta.

“Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.

Srbijanski mediji objavili su snimak na kojem tokom jedne od utakmica ovog turnira djeca učesnici turnira uzvikuje “Ubij Srbina”. Nije poznato iz kojeg kluba i države su bila ta djeca i da li je ovaj incident imao veze s kasnijom tučom. Također, ne zna se da li je ovo neprimjereno navijanja bilo nečim isprovocirano.

Kako navodi Blic “na lice mjesta uputio se i ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini”.