Jedan od najkrvavijih dana na okupiranoj Zapadnoj Obali bio je 25. februar 1994, odnosno 15. dan mjeseca ramazana 1414. hidžretske godine. Tada je Baruch Goldstein, cionistički ekstremista iz ekstremno desnog pokreta Kach, počinio masakr u džamiji al-Ibrahimi (Pećina patrijarha) u Hebronu. Goldstein je ušao u džamiju i iz automatskog oružja otvorio vatru na muslimane koji su obavljali redovnu molitvu.

Tom prilikom terorista je na licu mjesta usmrtio 29 i ranio oko 150 vjernika, a preživjeli su ga pretukli nasmrt. Kasnije toga dana u sukobima s izraelskom vojskom ispred bolnice Hebron ubijeno je još šest Palestinaca, dok ih je još 5 ubijeno u drugim okupiranim mjestima Zapadne Obale.

Stotine su ranjene u najkrvavijem danu od 1967. Zatvaranje Zapadne obale i Gaze i policijski sat u glavnim gradovima uvedeni su sljedećeg dana, a to je trajalo sve do 1. marta. Kako bi smirio situaciju, Izrael je oslobodio 1.500 palestinskih zatočenika. Palestinska oslobodilačka organizacija obustavila je tada pregovore s Izraelom, zahtijevajući međunarodnu zaštitu Palestinaca, razoružavanje doseljenika i uklanjanje nekih doseljeničkih naselja.

Baruch Goldstein bio je doseljenik na Zapadnu Obalu, rođen u Brooklynu, u New Yorku. Radio je kao ljekar u izraelskoj vojsci, a poznat je bio po tome što nije želio liječiti pacijente koji nisu Jevreji.