Sjedinjene Države imaju neljudske biološke ostatke i godinama drže brodove neidentificiranog porijekla. Ukratko: postoje vanzemaljci. Ovo je revolucionarni zaključak koji se može izvući iz izjava Davida Gruscha pred Kongresom Sjedinjenih Država, u kojima je, pod zakletvom, iznio neke naznake o navodnom programu obrnutog inženjeringa koji je vojska kojoj je on pripadao provodila desetljećima. Gruschove riječi izazvale su veliku buru u svijetu, posebice među sljedbenicima svijeta ufologije.

Nije prvi put da Grusch govori o tome. Zapravo, njegova službena izjava dolazi sedmicama nakon što je dao nekoliko intervjua, poput onog za News Nation ili za Le Parisien. U prvom je dao neke čudne izjave koje će oduševiti teoretičare zavjere: Benito Mussolini, papa Pio XII. i evropske obavještajne službe u razdoblju prije Drugog svjetskog rata bile su svjesne postojanja svemirskih brodova.

Prema Gruschu, prvi kontakt ovih brodova "velikih poput fudbalskog igrališta" dogodio se prije 90 godina. “Prvi oporavak bio je u Evropi, u Magenti u Italiji. Izvučeno je djelomično netaknuto vozilo," izjavio je za News Nation.

"Talijanska vlada ga je premjestila u sigurnu bazu a papa Pio XII uspostavio je tajnu komunikaciju o tome. Vatikan je bio uključen i rekao je Amerikancima što Talijani imaju, a mi smo na kraju dobili to", objasnio je Grusch. Novinar ga je pitao je li siguran u izjavu da je Vatikan svjestan postojanja vanzemaljskog inteligentnog života, na što Grusch odlučno odgovara: "Naravno da jesam."

U svojoj izjavi Kongresu, Grusch nije toliko elaborirao. Zbog toga je njegova priča sumnjiva, jer se temelji samo na njegovim izjavama ili na citatima iz drugih svjedočanstava bez pouzdanih materijalnih dokaza. Ali osim toga, njegova prošlost također je dovela do mnogih sumnji, posebno zbog njegove ogromne naklonosti naučno-fantastičnoj književnosti i kinematografiji.

Uobičajeno je vidjeti ga na konvencijama Zvjezdanih staza. Na jednoj od njih prišao je novinarima Georgeu Knappu i Jeremyju Corbellu, autorima podcasta 'Weaponized' (jednog od najpopularnijih u 'sferi podcasta' u svijetu vojske) koji su ga odmah odbili. Pokušao je svoju priču dati u novine poput Washington Posta, New York Timesa ili Politica, ali sva tri medija su ga odbila.

Za razliku od drugih navodnih promatrača NLO-a, profesionalna pozadina Davida Gruscha učinila je njegovu priču uvjerljivijom. Između 2019. i 2021. radio je u UAPTF-u (u okvru zrakoplovnih snaga Sjedinjenih Američkih Država), a prethodno je bio član Nacionalne geoprostorno-obavještajne agencije (NGA) i Nacionalnog ureda za izviđanje (NRO), a osim toga bio je raspoređen u borbama u Afganistanu.

Brod koji Grusch spominje poznat je kao 'UFO Mussolini'. Navodno su 17. juna 1933. vojnici talijanske vojske zaplijenili ostatke praktično netaknutog broda koji su čuvali više od desetljeća, sve dok njihova vlada nije pala između 1944. i 1945. OSS (prethodnik CIA-e) preuzeo je te ostatke uz saradnju drugih institucija kao što je sama Katolička crkva.

Istraživač paranormalnog Paolo Guizzardi nedavno je na mrežama podijelio telegram upućen izumitelju Gugielmu Marconiju kao jednom od šefova novog odbora koji će istražiti taj objekt. „Po osobnom nalogu Ducea, potrebna je apsolutna šutnja u vezi s navodnim slijetanjem nepoznate letjelice na nacionalno tlo. STOP. Potvrđena objavljena verzija koju je agencija Stefani poslala danas. STOP. Ista verzija vrijedi i za osoblje i novinare. STOP. Najveća predviđena kazna za počinitelje do slanja na Sud državne sigurnosti. STOP.”