Sjećate li se skorašnjeg incidenta na Ilidži, kad je bio dječiji fudbalski turnir? Pamtite li koja se galama u javnosti digla?

Nema medija u regiji, od najmanjeg do najvećeg, koji o tome nije pisao. Nema političara koji to nije javno osudio - Vučić, Dačić, Dodik, Cvihanović, Višković, Stevandić, Radanović, Mišković, Čubrilović, Banjac… pa sve do općinskih vijećnika. Pa nezavisni novinari, profesori, sociolozi, psiholozi i ini analitičari. Posebne emisije su bile na tu temu - analize, ekspertize itd. itd. Zamalo nas kolektivno ne prozvaše huliganima, luđacima i fašistima. A tek bošnjačka ‘elita’ kad je krenula - nije se niko nikome toliko naizvinjavao, pa ni kad su bivali veliki ratovi i stradanja. A onda su se glasno čuli i ovi vanjski, što su zaduženi da mi budemo mirni i poslušni, ako hoćemo da živimo u njihovoj Europi.

A šta sad?! Gdje su ti glasovi danas?! Uz ramazan, starac i starica na mrtvo ime pretučeni, samo zato što su muslimani, samo zato što žive gdje im (po nekima) nije mjesto.

I sad će opet bit’ da je to uradio neki luđak pojedinac, koji nije nacionalno motiviran. Kao što je dosad bilo bezbroj puta. A napadali su nas i po Vlasenici, Zvorniku, Srebrenici, Janji itd.

Za sve ove druge mi je jasno šta je u pitanju, a u kojoj komi živi Bošnjo?! Ovo dvoje nesretnih staraca je preživjelo, a mi ako ovako nastavimo…