Mladi košarkaši iz Krajine jučer su odigrali utakmicu u kojoj je KK Bratstvo iz Bosanske Krupe bilo bolje od KK Bihać, a susret je završen rezultatom 48:43. Ono što je mnoge naročito rastužilo jeste činjenica da je igrao Davud Halilović (11), kojem je kratko prije utakmice na bolji svijet preselila majka. Davud je i pored svega došao na utakmicu i igrao na vlastito insistiranje, što je trener dopustio.

˝Teški dani za naš klub. Jučer su naši mladi košarkaši izgubili utakmicu od KK Bratstvo iz Bosanske Krupe sa 43:48 (konkurencija minibasket). Ono što je najbitnije spomenuti, u sklopu ovoga svega, jeste da je jučer mama Davuda Halilovića (2012. godište) nažalost preminula u 35-oj godini života. Davud je i pored ovoga tragičnog događaja koji ga je zadesio došao na utakmicu i insistirao da igra˝, naveli su iz kluba.

Neposredno prije samog početka utakmice, trener je saznao za tu informaciju te je u svlačionici pred svima saopćio šta se desilo.

˝Trener je pružio podršku mladom košarkašu, zajedno su plakali, ali i svi ostali mladi košarkaši koji su se nalazili u svlačionici nisu mogli suspregnuti suze i dali su podršku našem Davudu. Davudu je uručena kapitenska traka, te mu je obećano da ćemo svi skupa zajedničkim snagama dati sve od sebe i da ćemo utakmicu odigrati za njega i njegovu mamu, odnosno za njegovu porodicu. Poslije toga smo izašli na teren i pokušali ostvariti pobjedu, ali nažalost nismo bili psihički na visini zadatka s obzirom na to da je ovo bilo pretjerano teško za djecu od devet, 10, 11 godina˝.

Iz bihaćkog kluba navode da ne umanjuju uspjeh KK Bratstvo, nego im čestitaju na pobjedi.

˝Imati takvu hrabrost i izaći na teren i pritom inzistirati da želiš da igraš pod takvim okolnostima je jedinstven slučaj u sportu, bar kod nas. Inače, Davud Halilović je sin od Aladina Halilovića koji je dugi niz godina igrao i branio boje KK Bihać. Stričevi su mu Alen Halilović, koji je također igrao za naš klub dugi niz godina i Izet Halilović koji je u posljednjih nekoliko godina kapiten našeg seniorskog tima. Mnogo su Halilovići dali za sport, za košarku u gradu Bihaću. Ovim putem želimo cijeloj porodici Halilović izjaviti iskreno saučešće, neka je Izeti Halilović vječni rahmet, te želimo porodici Halilović, da i u ovim teškim vremenima budu što jači i da zajednički ovo sve prebrode˝, saopćili su iz KK Bihać.