Tetris | 25.09.2023.

Navela i razloge

Mirjana Marinković-Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće Federalnog parlamenta

“Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Zastupničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine. Imenovanje novog predsjedavajućeg očekujem što skorije. Ko će biti predložen na tu poziciju, odluku će donijeti stranke Trojke. Vjerujem da će predsjedavajući biti iz Naše stranke.”

R. I.

Mirjana Marinković-Lepić, predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, podnijela je ostavku na tu poziciju.

Tim povodom obavještava javnost:

“Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Zastupničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine. Imenovanje novog predsjedavajućeg očekujem što skorije. Ko će biti predložen na tu poziciju, odluku će donijeti stranke Trojke. Vjerujem da će predsjedavajući biti iz Naše stranke”, navodi se u saopćenju Kabineta predsjedavajuće Zastupničkog doma FBiH.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Policija New Yorka upala u zgradu Univerziteta Columbia

Sindikati uputili Prvomajski proglas radnicima i čestitku

Majke Srebrenice: Rezolucija o Srebrenici je pečat na istinu

Tužilaštvo BiH informiralo Vladu FBiH da se vodi istraga protiv pripadnika FUP-a i trebali bi biti suspendovani