Sport | 07.09.2023.

Bravo!

Lana Pudar srebrena u disciplini 50 metara delfin

Pudar je osvojila drugu poziciju u disciplini 50 metara delfin s vremenom 26.26, sa šest stotinki zaostatka za zlatnom Leah Shackley iz SAD-a.

R. I.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar doplivala je do još jedne medalje, ovoga puta srebrene na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se održava u izraelskoj Netanyji.

Pudar je osvojila drugu poziciju u disciplini 50 metara delfin s vremenom 26.26, sa šest stotinki zaostatka za zlatnom Leah Shackley iz SAD-a.

Lana Pudar je u jučerašnjem polufinalu plivala 26.64 sekundi, što je bilo četvrto vrijeme u ukupnom poretku i zaostatak od 27 stotinki za Mizuki Harai, plivačicom iz Japana (26.37)

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica okitila se zlatom u disciplini 200 metara delfin, postavivši novi rekord svjetskih prvenstava (2:07.20).

Do kraja Svjetskog prvenstva mlada Mostarka nastupit će i u disciplini 100 metara delfin. Kvalifikacije su na programu sutra, a Lana će u bazen u 09:13 sati. Ukoliko se plasira dalje, polufinalna utrka je također sutra (17:30 sati).

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

VOJSKA I NOGOMET: Pola reprezentacije su vojnikinje, u Africi melju sve pred sobom

NEKO ĆE BITI RAZOČARAN: Oba tima sa dna tabele tvrde da su ostala u ligi

Je li Brazil još uvijek zemlja fudbala? 

U Imoli odana počast Ayrtonu Senni