Amir Gross Kabiri, vlasnik mostarskog Alumnija, inače blizak režimu Čovićevog HDZ-a, najavio je da kreće u ulaganje u medije. Rekao je to u intervju komentirajući špekulacije da je kupio mostarski portal Dnevnik.ba.

-­ Bio sam u kontaktu s nekoliko medija diljem BiH, ne samo s Dnevnik.ba. Već sam istaknuo koliko su mediji važni, mediji su čuvari demokracije, zajedno s policijom i pravosuđem – kazao je Kabiri u nastavku velikog intervjua za portal Hercegovina info.

Za njega kao investitora je, kako navodi, važno vidjeti kako se zemlja razvija u liberalnu državu i mjesto gdje mediji mogu biti pravi neovisni mediji.

– Ako se odlučim na taj korak, da se pridružim medijskoj industriji, to će biti samo iz razloga omogućavanja promjena i pružanja prilike za pravo i hrabro novinarstvo, da istinu učini dostupnom javnosti – istaknuo je.

Upitan je gdje će naći radnike za takav medij. Pri tome je pokazao da već ima razrađene planove.

– Imamo nekoliko stranih, izraelskih novinara koji će nam se pridružiti, ne zanima nas samo bavljenje svakodnevnim vijestima, istraživačko novinarstvo je najvažnije. Ono je to koje je pokretač za sudove i tužiteljstva – naveo je Kabiri, koji je inače ima odlične veze sa režimskom strankom na vlasti – Čovićevim HDZ-om.

Inače, "nepristrasni" jevrejski poduzetnik o predsjedniku HDZ-a za Hercegovina info: 

"Bosni i Hercegovini je potrebno kvalitetno i kvalificirano vodstvo. U posljednje 4 godine prepoznao sam nekoliko istinskih vođa koji mogu voditi ovu zemlju, Dragan Čović je jedan od njih. On je iskusan, mudar, liberalan i proeuropski orijentiran. To je ono što je za mene, kao investitora, najvažnije da mogu donijeti odluku o daljnjim ulaganjima, stabilnom političkom okruženju. Bez političke stabilnosti, ova zemlja će imati sporu ekonomiju, i bez jake ekonomije, ova zemlja neće imati svijetlu budućnost. Sve je povezano jedno s drugim. I moja je odgovornost komunicirati s političkim razinama, kako bi i oni razumjeli nužnost određenih promjena, kako bih mogao nastaviti dalje ulagati i privlačiti nove investitore u ovu zemlju, a to je vrlo važno za stabilnost. S osobne strane, predsjednik Čović učinio je mnogo za židovski narod u BiH, kao i jačanje odnosa s Državom Izrael, što je vrlo važno za BiH."

O Kabirijevom dejstvovanju u Hercegovini više pročitajte u analizi Stava pod naslovom Gross Kabiri, aluminijski spasitelj koji treba da izvede Hrvate iz muslimanskog ropstva