Borjana Krišto, kandidatkinja HDZ-a i drugih stranaka okupljenih u HNS-u u trenutnom je vodstvu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda. Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, prebrojano je blizu 55 posto glasova, a Krišto je u vodstvu od 51,36 posto ili 117.147 glasova u odnosu na Željka Komšića (DF) koji trenutno ima 48,64 posto, odnosno 110.928 glasova.

Komšić je sinoć proglasio uvjerljivu pobjedu i zahvalio se svima iz DF-a koji su radili na kampanji, tako da su trenutno dostupni rezultati iznenađenje, ali i bez obzira na ovaj broj glasova, mnogo je neobrađenih biračkih mjesta i u toku dana bi se trebala iskristalizirati situacija u vezi sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

Krišto je, piše Fena, naglasila da se osjeća kao pobjednica hrvatskog naroda.

- Ne želimo se zamarati drugim brojkama, mi znamo da smo u ovu izbornu utrku ušli po istim izbornim pravilima i procedurama gdje bošnjački narod može izabrati, odnosno uzurpirati poziciju hrvatskog člana Predsjedništva, tako da ja mogu reći da se osjećam kao pobjednica hrvatskog naroda, a ako rezultati budu drugačiji najveći gubitnik može biti Bosna i Hercegovina - istaknula je.

Krišto je dodala kako su političke stranke s hrvatskim predznakom ostvarile bolji rezultat nego 2018. godine.

- Imam uvjerljivu pobjedu u svom Livnu, u svom Tomislavgradu, u cijeloj Hercegbosanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj županiji, da ne nabrajam dalje. Još uvijek nemamo službene rezultate, ali sve ono što sada u ovom trenutku imamo, kao što sam i ranije kazala, to je plebiscitarna pobjeda hrvatskog naroda za hrvatskog člana Predsjedništva BiH - kazala je Krišto.