U Sarajevu su nedavno na autobuskim stanicama i banderama osvanuli plakati na kojima se vide likovi lidera „trojke“ Elmedina Konakovića, Nermina Nikšića i Edina Forte kako se smiješe iznad glave Fikreta Abdića, osuđenog ratnog zločinca i najvećeg izdajnika Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda u novijoj historiji.

Na ovaj način su stanovnici glavnog grada još jednom uputili otvorenu kritiku čelnicima Naroda i pravde, Socijaldemokratske partije i Naše stranke zbog sklapanja pakta s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom i popuštanja u gotovo svakom njihovom zahtjevu. Osim ovih plakata, mogu se vidjeti i oni na kojima trojac Konaković – Nikšić – Forto ima frizuru kao Dritan Abazović te posteri na kojima piše „trojanski konji“.

Kako to obično kada su oni u pitanju, legitiman i ne previše duhovit način iskazivanja političke volje „trojkaši“ su nazvali skandalom, napadom, pozivom na linč, stavljanjem mete na glavu... Nizom, dakle, ofucanih fraza, a printanje plakata istog su trena fakturisali na Stranku demokratske akcije, koju optužuju da je organizirala lijepljenje ovih postera na ulicama Sarajeva.

Na ovaj način još jednom su pokazali da se zapravo ne umiju nositi sa stvarnim osudama njihovog djelovanja i jedino što im je preostalo bilo je izlizano rješenje – spinovati da je SDA kriva za sve.

Neposredno nakon što se pojavila informacija da su u Sarajevu polijepljeni plakati, na društvenim mrežama brže-bolje oglasio se, naravno, Elmedin Konaković. Bolesno opsjednut predsjednikom SDA, konsultirao je Wikipediju, učinio mu se taj naziv zgodnim pa je napisao da se radi o potezu „kerbera režima“ koji konstantno napadaju kako bi se usprotivili onima „koji se usude suprotstaviti lošim politikama“ (sic!).

Konaković, koji se u historiju ovdašnjeg političkog beščašća upisao kada je devetog januara prešutio defile ruskih bajkera, baklje na Višegradskom mostu i skandiranje Ratku Mladiću i svoj Facebook status odlučio posvetiti na taj dan Bakiru Izetbegoviću, nastavio je tako svakodnevne napade na SDA i tetošenje Dragana Čovića, koji je najavio da će njegov HDZ BiH imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, što naprosto ne može dobiti bez podrške partnera iz „osmorke“.

Konaković se bavio plakatima usred najava njegovih koalicijskih partnera o smjeni članova Centralne izborne komisije, što je praktički poklanjanje ovog vrlo važnog tijela osovini HDZ BiH-SNSD. Znači, dok Čović-Dodik lagano štemaju konstrukciju države, Konaković obilazi bandere kako bi se obračunao s izmišljenim zlotvorima iz SDA.