Otkako je u „Sarajevo City Centru“ otvoren prvi BASH restoran brze hrane, te najavljeno otvaranje još dva restorana u Nedžarićima i Šipu, na mjestima gdje je ranije bio „McDonalds“, na društvenim mrežama se ovaj restoran povezuje s Harisom Ihtijarevićem, bivšim vlasnikom franšize.

Donekle je imala smisla ta veza – BASH restorani su vjerna kopija „McDonaldsa“, imaju identičnu ponudu hrane, isti koncept restorana, i kako je jedan korisnik napisao u recenzijama na Googleu, čini se da su preuzeli kompletan inventar „McDonaldsa“. Istovremeno, iste su se osobe našle na menadžerskim pozicijama, menadžer „McDonaldsa“ Emir Bjelan danas je vođa operacija BASH restorana. Iako su najavili “inovativan koncept”, ostali su samo vjerna kopija „McDonaldsa“, a ni ime baš nije inovativno, burgeri pod imenom Bash postoje u New Yorku i Beogradu.

Vlasnik restorana BASH je kompanija „Advanced World Games“ (AWG) d. o. o., koja je registrovana na Ilidži. Osnivač ove kompanije sa 100-postotnim udjelom jeste Mirsad Ćatić. Kompanija ima registrovane četiri podružnice, tri restorana BASH – SCC, Nedžarići i Šip, te „Pop Up Concept“ Sarajevo u Štrosmajerovoj ulici.

Ćatić je bio vlasnik firme „Alarm West Group“, koju je prodao švedskoj firmi „Securitas BiH“. Kada je švedska firma odlučila da se povuče s našeg tržišta, „Securitas“ je kupila njegova sestra. Neslužbeno, tijesne poslovne veze s Ćatićem ima i Ismir Mirvić, predsjednik FK „Sarajevo“. Vlasnik je još nekoliko kompanija u BiH. 

U printanom izdanju Stava greškom je navedeno da je riječ o Mirsadu Ćatiću Čuperku, što nije tačno, riječ je o Mirsadu Ćatiću, biznismenu. Izvinjavamo se čitateljima zbog greške.