U nedjelju 20. novembra, u 19 sati po katarskom vremenu službeno će započeti Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022. godine. Bit će to užitak nakon četiri godine čekanja za ljubitelje fudbala, užitak koji će početi prvim zviždukom utakmice koju će odigrati Katar i Ekvador.

Ali sat vremena prije nego što se lopta zakotrlja na stadionu Al Bayt, održat će se ceremonija otvaranja, u impresivnom objektu kapaciteta 60.000 ljudi koji se nalazi u gradu Jor, oko 50 kilometara od glavnog grada Dohe.

Ko će pjevati na ceremoniji otvaranja prvenstva u Kataru 2022?

Unatoč tome što je ostalo još nekoliko dana do početka prvenstva, još nisu potvrđeni umjetnici koji će sudjelovati na ovoj ceremoniji otvaranja. To je nešto što organizatori obično drže u velikoj tajnosti, iako je  u medije procurilo nekoliko informacija pomoću kojih se može zaključiti ko su zvijezde koje će biti prisutni na toj svečanosti.

Iako se pričalo da će Shakira nastupiti 12 godina nakon svoje slavne Waka-Wake na ceremoniji zatvaranja Južnoafričke Republike 2010, malo je vjerovatno da će Kolumbijka zaista i biti u Kataru. Zato se priča o nastupu Due Lipe kako i južnokorejskog boy benda BTS, jedne od najpopularnijih grupa na svijetu. Nagađa se i o mogućem dolasku američkog benda Black Eyed Peas.

Osim ovih zvijezda čiji dolazak nije potvrđen, na ceremoniji otvaranja prvenstva  vjerovatno će biti Trinidad Cardona, Davido i Aisha, umjetnici koji izvode službenu himnu Svjetskog prvenstva. Zove se 'Hayya Hayya' (Bolje zajedno) i postala je veliki hit na društvenim mrežama.

Trinidad Cardona američki je pjevač latino porijekla koji se proslavio zahvaljujući hitu 'Jennifer'; Davido je pjevač, tekstopisac i producent i, iako je rođen u Sjedinjenim Državama, odrastao je u Nigeriji; Aisha je iz Katara, jedna je od najpopularnijih umjetnica u svojoj zemlji i nastupa po cijelom svijetu a pjevala je i pred Generalnom skupštinom UN-a.