- Pustili su im ovaj zakon jučer na Predstavničkom domu zato što je išao prije budžeta, pa su glasali za zaustavljanje rasta plata političarima kako bi dobili budžet. Danas su na Domu naroda pustili hitnu proceduru, a onda srušili zakon – naveo je Đonlagić.

Kako je kazao, jučerašnja najava predstavnika stranaka trojke da će se dogoditi historijski napredak na državnom nivou trajala je jednu noć.

- Sve što su govorili o novom konceptu vladanja danas je srušeno s obzirom da su SNSD i HDZ zaustavili mogućnost da se spriječi rast plata političarima. Budžet je usvojen i sada će ići novi obračun plata političarima uz rast koji će u prosjeku biti od 500 KM i više mjesečno – dodao je.

Upravo zbog toga je Milorad Dodik nahvalio Elmeidna Konakovića, Nermina Nikšića i Edina Fortu na sastanku u Lukavici, rekavši kako je danas sve proteklo bitno drugačije od dosadašnjih procedura, na njegovo potpuno zadovoljstvo. Konaković i Nikšić danas su se topili od zadovoljstva dok ih je Dodik falio, a Dodik polahko gura svoje projekte - hidroelektrana Buk Bijela, istočna gasna interkonekcija... Sve pto Dodiku treba, to i prođe, a ono što je interes Bošnjaka..., ma koga briga za interese Bošnjaka. Kada Dodik naređuje to izgleda ovako: umjetso dogovorene kupovine novih helikoptera iz SAD-a, remontujemo stare ruske helikoptere u Bijeljini za iste pare.