Meteorski uspon američkog konzervativnog para Christian i Bridget Ziegler može se uporediti samo sa jačinom kojom su tresnuli o tlo. 

Ziegler je izabran početkom 2023. za nešto veliko: da u izbornoj godini predsjedava Republikanskom strankom Floride, države s dva predsjednička kandidata. Bridget, suosnivačica grupe za zagovaranje tradicionalnih vrijednosti Moms for Liberty, radi u školskom odboru okruga Sarasota kao primjer porodicama koje kreću u križarski pohod protiv "probuđenog napretka" u obrazovanju. Oboje su bili ono što je u američkoj politici poznato kao moćni par, u stilu Kevina Spaceyja i Robin Wright u fiktivnoj seriji Kuća od karata.

A onda je stigla prijava žene čiji identitet nije otkriven i koja tvrdi da ju je Christian Ziegler silovao u oktobru. Kaže da je to učinio u njezinu stanu, da se poznaju 20 godina, a njezina prvobitna namjera toga dana bila je seks u troje s mužem i ženom. Kad je Bridget odustala od plana, žena tvrdi da je odlučila da ni ona ne želi ići u seksualni odnos, ali da Christian, koji odlučno poriče optužbe, nije htio poslušati njezine razloge i navalio je na nju.

Skandal je postao javan početkom decembra, kada je "nestranačka" grupa pod nazivom Floridski centar za odgovornost vlade objavila policijska svjedočanstva. Među njima i onaj u kojem je Bridget Ziegler priznala da se prije godinu dana ostvario trojac s tom ženom.

Želje Zieglerovih u krevetu ne bi trebale biti ničija stvar osim njih samih. Ali ako je slučaj izazvao toliko iznenađenje, to je zato što su Moms for Liberty ultrakonzervativna grupa, čija su omiljena zanimacija zagovaranje zabrane knjiga u školskim okruzima, provođenje učenja o rasističkoj prošlosti Sjedinjenih Država ili napadi prava LGTBI skupina.

Na sastanku školskog odbora čiji je član već devet godina, jedan stanovnik Sarasote, jedan od brojnih koji su zahtijevali njezinu ostavku, objasnio je to na sljedeći način: “Većini naše zajednice nije stalo što god radili u privatnosti svog doma, ali vaše licemjerje se ne može previdjeti”, rekao je, prema The New York Timesu.

Za sada Ziegler nije podnijela ostavku, iako su to tražile njene kolege. Ni muž, koji tvrdi da je veza bila sporazumna, nije podlegao pritiscima. Iako ga je na hitnom sastanku sazvanom u nedjelju u Orlandu, Republikanska stranka Floride suspendirala s posla i plaće koja mu je smanjena na jedan dolar. Odluka je usklađena sa zahtjevima za ostavku koje su izrazili guverner i predsjednički kandidat Ron DeSantis i drugi visoki zvaničnici konzervativne formacije u državi.

Obrazloženje za njegovu smjenu vezano je uz ključnu izbornu godinu koja je na samom početku. Predsjednik stranke u tako važnoj državi kao što je Florida ima važnu ulogu u tom procesu kao prikupljač sredstava za predsjedničku kampanju, te upravlja milionskim budžetom.