Alaga Gagić rodio se u Derventi 1939. godine, a već se s petnaest godina upućuje u Slavonski Brod, gdje je pobijedio na festivalu „Mikrofon je vaš“.

Bio je to početak zapažene karijere ovog pjevača šlagera koji je bio poprilično popularan šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. stoljeća.

Festivalska nagrada otvorila mu je vrata zabavne industrije te ubrzo kao mladić počinje raditi u jednom osiječkom hotelu da bi odmah zatim dobio poziciju pjevača u luksuznoj zagrebačkoj Esplanadi. Uspjesi su se redali, pa je uskoro zapjevao na Radiju Zagreb, gdje se bilježe prve snimke njegovog glasa.

Amir Misirlić u svojoj monografiji „50 godina bosanskohercegovačkog pop-rocka“ bilježi da je u okruženju Radija Zagreb upoznao Arsena Dedića, Gabi Novak, Zdenku Vučković i Vice Vukova. Potonji je jednom prilikom uskliknuo da Alaga „pjeva k'o bog“.

Između pjesama koje je snimao za Radio Zagreb ističe se „Solenzara“ 1968. godine, koja ga je i proslavila. Prodala se u više od 100 hiljada primjeraka.

Nakon tog uspjeha upoznaje Đorđa Novkovića, s kojim sarađuje do kraja karijere koja se gasi sredinom sedamdesetih. Nažalost, nikada nije objavio studijski album, a „Croatia Records“ je tek 2007. godine objavila izbor iz njegovih najvećih hitova pod naslovom „Ruža za tebe“.

Umro je 2015. u 76. godini života u Zagrebu, gdje je i ukopan.