U povodu obilježavanja 31. godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine, vojne sile izrasle iz naroda, junačke vojske koja je sačuvala Domovinu i podarila slobodu u kojoj danas živimo, predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku.

Kako je poručio, ARBiH bila je odgovor na najteži izazov u višestoljetnoj historiji BiH.

"Tokom brutalne četverogodišnje agresije od strane višestruko nadmoćnijeg neprijatelja, ne samo da je branila i odbranila BiH već je uspjela odbraniti i civilizacijske vrijednosti koje su u tim mračnim vremenima također bile napadnute. Svaki novi dan, a posebno godišnjice poput ove, prilika su da se dubokim poštovanjem prisjetimo šehida i poginulih boraca koji su kao pripadnici ARBiH dali živote u odbrani Domovine", istakao je Izetbegović.

Kako je dodao, obaveza svih nas i dužnost budućih generacija je da na temeljima koje nam je ostavila Armija nastavimo graditi i jačati BiH, i učiniti je stabilnom, sigurnom, modernom i prosperitetnom državom, članicom NATO-a i Evropske unije.

"U to ime, svim veteranima, porodicama šehida i poginulih boraca, ali i svim građanima BiH upućujem iskrene čestitke povodom 15. aprila – Dana ARBiH", poručio je.