Institut ”Yunus Emre” Sarajevo 26. septembra održava cjelodnevni program pod nazivom "Dan otvorenih vrata", javlja Anadolu.

Program je počeo u 10 sati, a trajat će sve do 21. Ovaj program je organizovan u cilju promocije Instituta, njegovih aktivnosti, te bogate turske kulture, kuhinje i umjetnosti, kazali su iz Instituta ”Yunus Emre” Sarajevo, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Osmišljen je bogat sadržaj za sve učesnike različitih uzrasti kao što su radionica za bojenje, drveni print, različita sportska takmičenja uz prigodne nagrade, karaoke, takmičenje u općem znanju.

Također, u sklopu obilježavanja Evropskog dana jezika svi prisutni imaju priliku prisustvovati oglednom času te se upoznati sa osnovama turskog jezika, naučiti predstavljanje, osnovne riječi i pozdrave. Pored toga, svi gosti imaju priliku probati neke od okusa čarobne turske kuhinje, baklavu, lokum i naravno neizostavni turski čaj.

U popodnevnim satima organizovat će se radionica sa kaligrafom Abdulhakom Hadžimejlićem. U 19 sati na programu je filmsko večer uz romantičnu komediju ”Ne pričaj mi priče”.