U zastrašujućem zločinu, brat je zadavio svoju sestru na smrt u njihovoj kući u gradu Toba Tek Singh u pakistanskoj provinciji Pendžab. Užasan čin, za koji se sumnja da je ubistvo iz časti, zabilježen je kamerom. Snimak se danas pojavio na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako muškarac nasmrt guši svoju sestru, identifikovanu kao 22-godišnju Mariju. Brutalnost čina dodatno naglašava činjenica da je muškarac izvršio ubistvo u prisustvu članova porodice, uključujući i žrtvinu snahu.

Na snimku se vidi da nakon ubistva otac daje bocu vode sinu koji je ubio svoju sestru.

Kako navode lokalne vlasti, zločin se dogodio u ponoć 17. i 18. marta. Počinioci su zakopali tijelo žene. Policija je uhapsila dvojicu muškaraca nakon što je zločin 24. marta otkriven.

Razlog užasnog zločina još nije poznat. Međutim, zločin je izazvao šok na društvenim mrežama, a mnogi su pozvali na strogu akciju protiv onih koji su umiješani.


Marijino ubistvo iz časti podsjeća na ubistvo zvijezde društvenih mreža Qandeel Baloch-a 2016. godine. Nazvana pakistanskom Kim Kardashian, 26-godišnju Balochov brat Muhammad Waseem ju je ubio jer je "donijela sramotu" porodici. Slučaj je privukao pažnju javnosti zbog čega je to bilo najpoznatije ubistvo iz časti u Pakistanu u posljednje vrijeme.

Waseem, koji je priznao da se ne kaje zbog ubistva sestre, osuđen je na doživotni zatvor 2019. godine. Međutim, pušten je 2022. nakon što ga je majka žrtve pomilovala za zločin. Zakoni u Pakistanu omogućava majci žrtve da oprosti počinitelju zločin.