Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uz Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde, sigurno je jedan od najvećih mrzilaca Stranke demokratske akcije iako su i sami nekada bili njeni visoki funkcioneri. U nedostatku konkretnog plana i programa okreću se, jasno je, populizmu i govoru mržnje, po čemu su itekako zapaženi. Kada je konkretno riječ o Fuadu Kasumoviću, njega ljudi prepoznaju i po brojnim lapsusima kojima je sklon otkako se bavi politikom.

Najnoviji lapsus (ili ne!) predvodnika Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad, skraćeno BHI KF, desio se jučer tokom njegovog obilaska mještana Dobriljena, Vražalana i Gornje Zenice, kada je u svom mrzilačkom transu "haramio" svima koji na nadolazećim izborima ne budu glasali za SDA.

"Svi oni koji mislite da je ovo dobro kuda idemo, haram vam bilo i na ovom i na onom svijetu ako i dalje za SDA ne glasate. Nemojte poslije kukati na državu ni na bilo šta. Vi to birate, ne bira niko drugi ni niko treći", riječi su Fuada Kasumovića.

Nakon što su okupljeni shvatili šta je rekao gradonačelnik Zenice, nakratko je nastao tajac, ali su ubrzo počeli pljeskati valjda se nadajući da će tako kamuflirati riječi svoga vođe.