Davne 1992. godine, 24. februara, jedan mali televizijski kanal započeo je svoj put ka velikim snovima. Hayat TV, sa svojim skromnim počecima, danas slavi nevjerovatan jubilej od 32 godine. To su godine ispunjene trudom, izazovima i neizmjernom željom za boljim, ali i godine koje su obilježile živote mnogih gledalaca širom Bosne i Hercegovine.

Od prvog dana emitovanja Hayat TV bio je više od običnog televizijskog kanala. Bio je to glas zajednice, prozor u svijet, most koji je povezivao ljude u dobru i zlu. Kroz sve ove godine, dijelili su sudbinu sa svojim vjernim gledaocima, prateći svaki korak, svaku radost i svaku tugu.

Generalni direktor Hayata, Elvir Švrakić, prisjeća se početaka s nostalgijom, ali i s ponosom na sve što smo zajedno postigli. „Radili smo u vrlo teškim uvjetima i taj period volio bih zaboraviti, ali to je teško“ – kaže Švrakić, osvrnuvši se na izazove koje su zajedno savladavali.

Ali Hayat TV nije samo svjedok prošlosti, već i graditelj budućnosti. U svojoj 32. godini, ovaj kanal nije samo proslavio svoje postignuće, već je uz još jednu godišnjicu pokrenuo dva potpuno nova kanala.

DVA POTPUNO NOVA KANALA

“Stil i Život” je posvećen bosanskohercegovačkoj ženi, dok “Hayat Love Box” donosi najljepše ljubavne pjesme direktno do srca gledalaca.

Ova godišnjica nije samo prilika za slavlje, već i za zahvalnost. Zahvalnost vjernim gledaocima koji su dijelili svoje sekunde sa najpoznatijim bh. brendom, kako Hayat TV često nazivaju. Njihova podrška je bila snaga koja je pokretala ovu televiziju naprijed, inspirišući nas da svakog dana budemo bolji i da još više doprinosimo životima ljudi koje dotičemo.

Dok slavimo ove značajne 32 godine, pogledamo unazad sa osmijehom, ali i s nadom u svijetlu budućnost koja čeka.

U svijetu televizije, uspjeh nije samo rezultat brojki i ocjena gledanosti, već je to i emocija koju dijelimo sa svojom publikom. Upravo zbog toga, u Hayatu smo posebno sretni kada uspješno realiziramo velike televizijske projekte i specijalizirane programe koji nas povezuju s našim gledaocima na još dublji način. Dok se bliži Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pripreme za naš poseban program su u punom jeku. S posebnom ljubavlju i predanošću, pripremamo se da ovaj važan datum obilježimo na način koji će dodirnuti srca svih onih koji osjećaju posebnu povezanost s domovinom. Ali to nije jedini poseban trenutak koji dijelimo sa našim gledaocima.

Ramazanski program je još jedna dragocjena prilika za nas da budemo blizu naše publike, da zajedno proživimo svaki dan ramazana, da dočekamo iftar i da se družimo nakon što se upale kandilji. Uzbuđeni smo što ćemo i ove godine biti dio vaše ramazanske atmosfere, što ćemo zajedno obilježiti ove svete dane i što ćemo stvoriti posebne trenutke koji će ostati urezani u naša srca.

OJAČATI LJUBAV PREMA JEDINOJ NAM BOSNI I HERCEGOVINI

Ali naša veza s publikom ide iznad granica Bosne i Hercegovine. Kroz decenije, Hayat je bio važna spona naše dijaspore sa matičnom domovinom. Za naše ljude koji su fizički daleko od BiH, ali koji su srcem uvijek uz nju, pripremamo poseban sadržaj koji će dodatno ojačati njihovu ljubav prema jedinoj nam Bosni i Hercegovini.

Uvijek je bilo važno biti više od običnog televizijskog kanala. Hayat TV je postao simbol povezanosti, ljubavi i zajedništva. Kroz naše programe, želimo izražavati duboku poštovanje prema našoj kulturi, tradiciji i zajednici. Svaki program, svaki trenutak koji dijelimo sa našim gledaocima, nosi u sebi emociju koja nas povezuje i čini nas jačima. Jer u svijetu televizije, prava vrijednost leži u emociji koju dijelimo sa svojom publikom.

(hayat.ba)