PR služba gradonačelnice Sarajeva, Benjamine Karić, čini se, u izvjesnoj je krizi. Što je i shvatljivo jer teško je svakodnevni jeftini populizam sarajevske gradonačelnice učiniti probavljivim građanima koji prate njezine aktivnosti. Nakon što je prošle sedmice zgrozila ovdašnju javnost fotografijama svog istanbulskog izleta sa Ramom Isakom, nametnutog ministra koji je svojom pojavom nagrdio estetiku stambolskih znamenitosti, Karić je ove sedmice nastavila briljirati na društvenim mrežama.

Gradonačelnica Sarajeva otvorila je, naime, kozmetički salon! Svečano. I to u općini koja uopće ne pripada Gradu Sarajevu. I o tome, naravno, obavijestila Sarajlije. Saopćenjem koje izgleda kao da ga je pisala osoba na rubu moždanog udara.

“Jučer je otvoren ‘Beauty Salon...’  na Ilidži. Prisustvo na otvorenju, u svojstvu i žene i gradonačelnice, ima jasnu namjeru: podržati male biznise koji čine mnogo za lokalne zajednice i stvaraju radna mjesta. Zadovoljni smo spoznajom da će novootvoreni salon na Ilidži, zaposliti 20 radnika. Na radost i ponos našeg grada i kantona je kada poduzetnici, a pogotovo mlade žene, ostvaruju svoje vizije. Poželimo im sreću i uspjeh u radu, a moje prisustvo nikada neće izostati u novim, uspješnim pričama naših sugrađana!”

Zaista je tako napisano i objavljeno. Dakle, gradonačelnica Karić otišla je starim putem ka Ilidži, općini u kojoj nema nikakve ingerencije, u “svojstvu žene i gradonačelnice” i tamo je bila “zadovoljna spoznajom” te zaključila kako “moje prisustvo neće izostati u uspješnim pričama!

Iako su iza njega ostali objekti od kojih živi aktuelna gradska administracija, mandat Abdulaha Skake ostao je ipak upamćen po njegovim jezičkim vratolomijama i medijskoj dehumanizaciji koja ih je pratila. Koliko god Skakini lapsusi bili besmisleni, počesto su bili i simpatični. Ovo čime nas sada svakodnevno bombarduje gradonačelnica Karić nije nimalo smiješno. Štaviše, besmisleno je kao i njezin cijeli mandat.

No, Sarajlije su tako birale, pa eto im je.