“Od kako sam preuzela mandat izložena sam oštroj njihovoj kritici. Pa neka! To je ‘teret’ moje funkcije i dužna sam nositi se sa tim”, napisala je na početku svoje objave na Fecebooku i Twitteru gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Dodala je da ima potrebu podijeliti upit naslovljen na njeno ime navodeći kako “ovaj put ‘problem’ pravi podjela baklava za Bajram”.

Potom je navela nekoliko pitanja koje dobila od portala Raport odlučivši se da odgovore podijeli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama:

  1. Koliko je Grad Sarajevo platio baklave koje gradonačelnica dijeli povodom svakog bajrama?
  2. Koliko baklava ukupno je kupljeno?
  3. Kako su baklave kupljene? Da li je raspisan javni poziv ili je korišteno pravo direktnog sporazuma?
  4. Koja/e firma/e je dobila posao nabavke baklava?
  5. Koliko baklava je podijeljeno za kurban bajram i šta se dešava s baklavama koje ostanu nepodijeljene?”

“Svakog Bajrama podijelim 300-400 baklava. Kupujem je od svoje reprezentacije, koju tokom godine ne trošim na sebe po skupim restoranima”, napisali je gradonačelnica otkrivši da baklave kupuje “od Ibesa, jer građani kažu da su odlične”.

Zatim je iskoristila priliku da poruči kako će dok god bude gradonačelnica njegovati tu “našu tradiciju”. “Baklavu ću i dijeliti i praviti”, naglasila je gradonačelnica.

“Ja nisam neko ko treba reći gdje je granica ukusa, gdje je linija koja dijeli profesionalizam i šund, ali jesam neko ko ne da na svoje! Baklava kriminala nema i neće se ni takav niti bilo kakav drugi naći za vrijeme mog mandata, ali ima mnogo onog drugog koji sam prijavila i o kojem govorim i govorit ću”, napisala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.