Mala trgovina u ulici Nanjing postala je “Suning Holding Group”, druga najveća firma u Kini, koja je u 2018. godini ostvarila prihode od 80,8 milijardi dolara zahvaljujući dobiti ostvarenoj na svojoj web-stranici Suning.com i drugim sektorima.

Takav poslovni uspjeh Zhanga Jindonga motivirao je da uđe u svijet sporta. Prvo s “Jiangsuom Suningom”, ekipom iz kineske Prve lige u fudbalu (CSL), koja je prošlog ljeta bila na rubu potpisivanja Garetha Balea. Zatim su kupili “Inter” iz Milana. U ljeto 2016. “Suning” je postigao dogovor o kupovini 70 posto dionica italijanskog kluba i odlučeno je da Steve Zhang, sin Zhanga Jindonga, postane najmlađi predsjednik u historiji “Intera”.

Postao je to sa samo 26 godina, u dobi u kojoj većina dvadesetogodišnjaka potpisuje i prodaje igrače, ali u Football Manageru. U Milano je stigao nakon što je studirao na raznim poslovnim školama i nakon što je bio dio analitičkog tima multinacionalne kompanije “Morgan Stanley”. Mladi šef ima veliku želju: Leo Messi i od prvog dana pokušava sve što može da ga dovede u Milano.

Massimiliano Mirabelli, bivši skaut “Intera”, ljetos je na italijanskom radiju tvrdio da je Zhang opsjednut Argentincem. Glavni cilj tajkuna jeste pretvoriti “Inter” u najveću komercijalnu marku, što je projekt u koji se desetka “Barcelone” itekako uklapa. “Inter” je prošle godine imao najveći prihod u svojoj historiji i želi s 15. mjesta ući među 10 najvrednijih klubova na svijetu iako nije osvojio Seriju A još od 2010. godine.