X Elona Muska, ranije poznat kao Twitter, dobio je račun vlasti u San Francisku nakon što je neovlašteno postavio trepereći znak X na krov svog sjedišta. Znak je postavljen u petak kao dio rebrendiranja kompanije, ali su vlasti tokom vikenda zaprimile 24 žalbe.

Znak je skinut u ponedjeljak, a X-u će biti naplaćena građevinska dozvola za njegovo postavljanje i uklanjanje.

Vlasti San Francisca saopćile su da firma nije imala dozvolu za znak.

U saopćenju, zvaničnici su rekli da će kompanija također morati pokriti troškove Odjeljenja za građevinsku inspekciju i istrage Odjeljenja za planiranje.

To nije prva prepreka na koju je Muskova kompanija naišla dok mijenja sjedište u centru grada, piše BBC.

Pokušaj da se ukloni staro ime firme je morao biti privremeno zaustavljen, nakon čega su samo slova ER na kratko ostala na zgradi.

Postavljana su i šira pitanja o mudrosti napuštanja jednog od najpoznatijih imena u tehnologiji i ˝ubijanja˝ logotipa plave ptice za koji je bio sinonim.

Musk i nova izvršna direktorica kompanije Linda Yaccarino žele transformirati X u takozvanu ˝aplikaciju za sve˝, gdje se nadaju da će korisnici htjeti potrošiti više svog novca i vremena na mreži.

Do sada su jedine promjene bile kozmetičke, sa simbolom X koji je zamijenio plavu pticu i na desktop i na mobilnoj verziji platforme.