Ekipa turskog Fenerbahcea slavila je subotu u istanbulskom derbiju u gostima protiv Besiktasa rezultatom 3:1, golovima Edina Džeke, Dušana Tadića i Sebastiana Szymanskog, javlja Anadolu.

U 15. kolu turske Super lige na stadionu ”Tupras” u Istanbulu, Besiktas je u interkontinentalnom derbiju ugostio Fenerbahce, gradskog rivala sa azijske strane grada.

Prvi u listu strijelaca upisao se bh. reprezentativac Edin Džeko već u 10. minuti susreta, nakon što se sjajno snašao u kaznenom prostoru i poslao loptu u mrežu golmana Merta Gunoka.

Sudac na utakmici Atilla Karaoglan u 24. minuti dosudio je penal za domaće, a Besiktas dolazi do poravnanja golom Alexa Chamberlaina, koji je bio precizan s bijele tačke.

Visok tempo pratio je utakmicu u drugom poluvremenu, gosti su bili dominantniji u prilikama, puno više posla imao je golman Besiktasa. Pritisak je urodio u plodom, penal za Fenerbahce u 63. minuti, a precizan sa bijele tačke bio je Dušan Tadić koji pogađa za 2:1.

Na samom kraju regularnog toga susreta igrač Besiktasa igrao je rukom u kaznenom prostoru, Karaoglan je uz asistenciju VAR-a pokazao na bijelu tačku. Dušan Tadić je šutirao u istu stranu kao i kod prvog gola, no Gunok je ovoga puta odbranio.

Tačku na utakmicu stavio je Poljak Sebastian Szymanski golom u 96. minuti susreta.