Nakon što je televizija N1 objavila da je zbog “izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, ugrožavanja sigurnosti, podstrekivanja te drugih povezanih i srodnih krivičnih djela” podigla krivičnu prijavu protiv više osoba, uključujući i Faruka Drinu, Drina je danas također podnio krivičnu prijavu zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje protiv Amira Zukića, direktora navedene TV kuće i protiv N1/Adria News BH.

Osim protiv Drine, N1/ADRIA NEWS BH Production krivične je prijave iz istog razloga podnijela Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i protiv Jasmina Mulahusića, Amira Pašića Faće i Avde Avdića.

˝S obzirom da se ovakvim postupcima ozbiljno ugrožava sigurnost osoblja N1 i direktora Zukića, a posebno uzimajući u obzir konstantno prisutne tenzije u društvu, dozvoljavanje širenja mržnje i stigmatizacije može rezultirati posljedicama opasnim po život, te se prijavom predlaže nadležnim organima da sprovedu temeljitu istragu i podignu optužnice protiv lica za koja su podnesene krivične prijave, kao i da utvrde identitet i pokrenu postupke protiv prijavljenih NN lica˝, navela je N1 BiH u saopćenju, dodajući da se ciljana i sigurnosno iznimno opasna hajka mjesecima vodi protiv N1 televizije u Bosni i Hercegovini i direktora Zukića.

O prijavi N1 opširnije smo pisali proteklih dana, kada je, između ostalih, i sam Drina šaljivo prigovorio jer je korištena njegova stara fotografija pa ga njegovi fanovi teško prepoznaju.

Drina je u posljednjoj objavi na društvenoj mreži Facebook potvrdio navode da je zbog lažnog prijavljivanja podnio krivičnu prijavu i naveo da je kao dokaz priložio ˝spornu˝ objavu sa svog Facebook profila.

˝Tu se jasno vidi da nisam iznio nikakvu prijetnju niti uvredu, a niti je bilo ko od komentatora na moj post učinio nešto slično, čime me tereti podnosilac krivične prijave Amir Zukić. Pored toga što tražim da se zatvorom kazni Amir Zukić, kao odgovorno lice podnosioca lažne krivične prijave, tražit ću i materijalno obeštećenje˝, naveo je Drina.