Politika | 23.04.2022.

DRŽAVNI VRH U STOCU

Džaferović i Komšić posjetili Stolac: Mladi život je izgubljen, materijalnu štetu ćemo nadoknaditi

Predsjednik Predsjedništva BiH Šefik Džaferović susreo se u subotu u Stocu s članovima porodice nastradale djevojke koja je život izgubila u sinoćnjem razornom potresu koji je pogodio Hercegovinu.

R.I

Porodičnu kuću nastradale djevojke, na koju je pao kamen tijekom zemljotresa, zajedno s Džaferovićem obišao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Nakon susreta s članovima porodice Džaferović je kazao kako je ovo jedna vrlo teška situacija, jedan mladi život je izgubljen.

"Došao sam da porodici, koja je također povrijeđena, izrazim sućut, te brz i uspješan oporavak. Materijalnu štetu ćemo nadoknaditi" kazao je Džaferović.

Istaknuo je kako je prije polaska razgovarao s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i federalnim ministrom za izbjegla i raseljena lica Edinom Ramićem i što se toga tiče oni će uraditi sve da se ova šteta sanira.

U sinoćnjem potresu materijalna šteta je na području Stoca nastala na nekoliko porodičnih kuća, na Osnovnoj školi i Domu zdravlja Stolac.

 

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Borjana Krišto ide u utrku za Predsjedništvo BiH?

Ministar komunikacija i prometa BiH odbio potpisati zaključke sastanka u Lionu zbog termina "agresija Rusije”

Džaferović: Poruke NATO-a o BiH su dobre, a Milanovićeva inicijativa doživjela je fijasko

Dedić otkrio: Iz Naše stranke, SDP-a, SNSD-a, HDZ-a i PDP-a su odbili zaključak po kojem političari ne bi dobili veće plaće