Naučeni da imaju dvije škole pod jednom krovom, sad su počeli da prave dva privredna društva pod jednim krovom.

Nermin Nikšić od nekadašnjeg člana SDP, očito postaje vatreni zagovornik i simpatizer HDZ-a.

Otvaranje terenskog ureda BH GASA u Mostaru na osnovu odluke Vlade FBiH kako bi se omogućila bolja konstitutivnost naroda predstavljat će ne samo prodaju, nego i negaciju države kao građanske države.

Građanska ideja SDP sa Nikšićem je očito sahranjena, s obzirom da je Nikšić državne institucija počeo da cijepa po konstitutivnim narodima.

Da li je Nikšić pristao da se na konkurs mogu primiti samo Hrvati?

Da li se Nikšić pitao koliko je Bošnjaka zaposleno u Čapljini, Posušju i Ljubuškom? Kakva je tu zastupljenost konstitutivnih naroda?

Mnogo toga potvrđuje tezu da je Nikšić u svom nasilno zaposjednutom mandatu, ideju građanske BiH sahranio gdje god je mogao. Drugačije nije moguće razumijevati uvođenje etničkog principa u organizaciju i funkcioniranje javnih preduzeća.

Javna preduzeća u Federaciji BiH zvaničnom politikom koju vodi ili, možda ipak samo sprovodi, Vlada FBiH na čelu sa Nerminom Nikšićem, definitivno prestaju biti dobro svih građana i oficijelnoj postaju plijen HDZ-a.

Praveći po prvi put "dvije firme pod jednim krovom" premijer Nermin Nikšić otvoreno razgrađuje državu BiH i ostvaruje ideju UZP-a.

U implementaciji etničkog principa u javnoj sferi Nikšić je nadmašio čak i samog Dragana Čovića, a vjerno slijedi put Milorada Dodika. Uskoro ćemo, osim "srpskog" zraka, šuma i voda, po prvi put, dobiti i "hrvatska" preduzeća.

Žalosno je da Nermin Nikšić smisao svog političkog angažmana pronalazi u ispunjavanju želja Dragana Čovića i da vjerno slijedi put Milorada Dodika,dajući svemu čega se dotakne etnički prefiks.

Ostaje da se vidi dali će Ured Vlade Federacije BiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima Evropske unije dati pozitivno mišljenje da Vlada predloženim segregacijskim rješenjima, umjesto evropskih pravnih i civilizacijskih standarda, na velika vrata uvodi aparthejd i uspostavlja najteže oblike diskriminacije.