Predsjednik bh. entiteta Republika srpska Milorad Dodik izjavio je za srbijansku Happy televiziju, inače jedan od režimskih medija, da je narodu u Rs-u matična zemlja Srbija. Kako je istakao, oni su “životno zainteresovani za jaku Srbiju, i pojedinačno i kao kolektivitet”.

“Ta Srbija nama je inspiracija i snaga. Mi smo narod kojem je matična zemlja Srbija. Mi živimo na tom prostoru, s narodima koji su stalno atakovali na našu egzistenciju. Ne možete zabraniti nešto što je tako snažno u ljudima, a to je ljubav prema Srbiji”, kazao je Dodik.

U povodu nadolazećih izbora u susjednoj nam državi, rekao je da je Aleksandar Vučić “ostvario ono što je mnogo važno, a to je da Srbija bude moćna i jaka”. Prema njegovim riječima, Vučić je prvi srpski predsjednik koji je uspostavio konkretne vidove saradnje i pomoći Rs-u.

“Srbija novčano pomaže opštine, izgrađene su brojne škole, vrtići i drugi objekti. Srbija je danas istovremeno i snažna, ali i najdemokratskija zemlja. Imate ljude koji konstantno rade i pričaju protiv Srbije, a koje finansira Zapad, s ciljem da naprave Srbiju nestabilnom, jer im ne odgovara kada je stabilna i jaka”, rekao je Dodik i dodao da je, kaže, “historija puna primjera da su okretali Srbe na Srbe i tada je zemlja bila nestabilna”.

Dodik je naglasio da danas nije tako, a to, navodi on, Zapadu smeta i ne žele to da gledaju.

“Ne mogu izdajnici kod Srba prolaziti. Zato ću izaći na izbore u Srbiji i glasat ću za Srpsku naprednu stranku (SNS), iz prostog razloga što smatram da je to najbolje što Srbija ima. Bilo bi dobro da SNS ima i republičku i lokalnu vlast, jer vidimo da se Srbija stalno gradi. Tu je Beograd na vodi, nova željeznička stanica, autoputevi i drugi veliki projekti. Političari se mjere po onome šta ostane iza njih”, riječi su Milorada Dodika.