Milorad Dodik nastavlja sa starom praksom ponižavanja svojih koalicionih partnera iz "Trojke".

Nakon što je Denis Bećirović u razgovoru sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom rekao da je najava održavanja takozvanog Svesrpskog Vaskršnjeg sabora Srbije i RS apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civilizovanom svijetu" Dodik je Bećirovića nazvao kretenom!

"Svesrpski Vaskršnji sabor Srbije i RS biće srpski dokument u kome će pravno prihvatljivim jezikom biti rečeno sve ono što Srbi u RS i Srbiji misle" izjavio je Milorad Dodik, dodajući kako će to biti "izraz srpskih vrijednosti."

Nakon toga se osvrnuo i na komentar Bećirovića, izjavivši:

"Takve kretene mi ne pozivamo."

Ovo je još jedan primjer Dodikove demonstracije verbalnog nasilja nad političarima koji dolaze iz stranaka koje izvode seriju kapitulacija pred svim Dodikovim zahtjevima i ucjenama. Izraz krajnjeg prezira i bahatog nepoštovanja spram onih koji svoju nesposobnost da se Dodiku suprotstave tamo gdje treba sakrivaju iza osuđujućih izjava. Kukavičluk takve vrste nikada nije moglao zaslužiti poštovanje, čak ni običnu pristojnost. Dodikov prostakluk je u suštini samo barometar koji pokazuje slabost nametnute Trojke i njenih kadrova.