Prije nekoliko dana na Jahorini je održana završna panel-diskusija u okviru “Sabora mladih Srpske” na kojoj su učestvovali predsjednika Rs-a Milorad Dodik i premijer Rs-a Radovan Višković. Tom je prilikom, prenijeli su mediji, Dodik mladima poručio kako im je bolje u Rs-u nego u Njemačkoj, ali je iskoristio priliku da se našali na račun ministra inostranih poslova Bosne i Hercegovine, predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića, Dodikovog koalicionog partnera.

Govoreći o današnjem školovanju Dodik je kazao da danas imamo fakulteta i škola koje rade samo zbog profesora, a ne zato što su potrebni. “Treba da se školujete, a ne samo da dođete do diplome”, rekao je Dodik ispričavši potom jednu anegdotu.

“Sretala me jedna žena u crnini u Trebinju, jedna majka koja me uporno davila da joj zaposlim sina u Elektroprivredi, kaže ima fakultet. Pitam koji, kaže DIF!? I šta će on raditi u Elektroprivredi, istjerivati radnike iz administracije da svako jutro vježbaju? – Eto, da se malo našalimo”, rekao je Dodik okupljenim sudionicima panel-diskusije na Jahorini.