Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je napravila korak unazad kada je riječ o borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru.

Naime, izabranici bugarskog trenera Peteva, odigrali 2:2 protiv Kazahstana, koji trenutno zauzima 122 mjesto na FIFA listi najboljih selekcija svijeta.

Za prvo poluvrijeme može se reći da jeste u potpunosti pripalo fudbalerima Bosne i Hercegovine, koji su propustili da iskoriste niz kolosalnih šansi, kreiranih pred golom gostiju iz Kazahstana. 

U drugom poluvremenu, Bilino Polje, na kojem se okupilo svega nekoliko hiljada navijača, zaledio je kazahstanski fudbaler Kuat, postigavši pogodak za vodstvo gostujuće ekipe.

Bosna i Hercegovina nakon primljenog pogotka kreće nešto ofanzivnije, ali nedovoljno za brzo izjednačenje koje je u tim trenucima trebalo domaćim igračima. Do izjednačenja reprezentativci Bosne i Hercegovine dolaze tek u 74. minuti, kada nakon jedanaeserca Miralem Pjanić postiže pogodak.

Isti igrač u 86. minuti iz korner ubačaja asistirao je Luki Menalu, koji postiže gol za vodstvo od 2:1. Činilo se tada da će domaćin uz dosta muke upisati svoja prva tri boda, ali u posljednjoj minuti sudijske nadoknade rezultat je glasio 2:2.

Odličan pogodat iz slobodnog udarca za goste postigao je Zaynutdinov. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na ovaj način dodatno je zakomplicirala sebi plasman u baraž, za koji će ukoliko ga želi morati ostvariti pobjede u narednim mečevima, što svakako neće biti lahko, uzmemo li u obzir trenutni kvalitet bh. fudbalskog tima te skandale koji potresaju Fudbalski savez BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.