Uoči utakmice sa Španijom novinarima su se obratili selektor Ivo Krezo i kapiten Anel Radmilović.

- Pripreme za EURO su protekle onako kako smo planirali. Nermin Kahvedžić je imao problem sa povredom, ali zahvaljujući našem medicinskom timu, spreman je i radi normalno sa ostatkom ekipe. Pred nama je historijska utakmica i jedva čekamo da počne - rekao je selektor Krezo i nastavio:

- Mi u tom meču nemamo šta da izgubimo. Španija je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali EURO i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i morat ćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese.

Osvrnuo se i na suspenziju prva dva golmana Darka Milanovića i Stanislava Galića koji zbog crvenih kartona u kvalifikacijama neće moći da nastupe protiv Španije.

- Njihov izostanak će nam predstavljati problem, kao i činjenica da je golman Senad Poračanin zbog koronavirusa ostao u Sarajevu. Možemo računati samo na Andrijana Dujmovića koji ima dosta iskustva. Spremali smo ga za ovo i vjerujemo u njegove kvalitete - rekao je selektor, saopćio je Fudbalski savez BiH.

Kapiten Anel Radmilović je izjavio da su pripreme protekle u najboljem redu.

- Radili smo maksimalno i dobro smo se pripremili za turnir. Ono što je najbitnije je da niko nije povrijeđen i spremni smo za meč. Još jednom smo testirani na COVID-19 i svi smo negativni. Jedva čekamo početak utakmice i vidjet ćemo šta možemo napraviti - kazao je on.

U grupi sa Bosnom i Hercegovinom i Španijom su još Azerbejdžan i Gruzija.