Glavni grad nikada u svojim uredima nije imao veće diletante. Abdulahu Skaki smo se svi zbog njegovih lapsusa počesto svi znali nasmijati ali iza Skake su ostali obnovljena žičara, obnovljeni Olimpijski muzej i brojni započeti projekti obnove. 

Danas imamo na čelu glavnog grada "genetski predodređenog" predsjedavajućeg Gradskog vijeća i gradonačelnicu koju kolege sa studija prava zovu "Đon".    

O kakvim se osobama radi govori i podatak da je, uoči Kurban-bajrama koji muslimani obilježavaju sutra, 9. jula, iz kabineta gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmina Ademovića stigla, vjerovali ili ne, ramazanska čestitka. 

"Ramazan Šerif Mubarek Olsun", stoji u čestitci objavljenoj u današnjem Dnevnom avazu koju potpisuju gradonačelnica Benjamina Karić i predsjedavajući GV Jasmin Ademović.

Kad se bruka proširila po društvenim mrežama, brže-bolje su se javili iz službenog glasila SBB-a BiH, najnovijeg novog-starog medijskog potrčkala sarajevske Trojke da kažu kako je riječ o nenamjernoj greški i da je svemu kriv neki hudi dizajner koji je valjda zamijenio Bajrame. 

Kako god, gradonačelnici Karić ovo nije prvi put da prazničnim čestitkama privlači pažnju javnosti.

Ranije je Karić u pokušaju da čestita Božić i Novu godinu, građanima čestitala kalendar, nakon čega su uslijedili brojni sarkastični komentari na društvenim mrežama, ali u medijima uglavnom u susjednoj Hrvatskoj.