Isabel Pisano je uspješna spisateljica, ratna reporterka, ljubavnica Yasera Arafata, udovica velikog kompozitora Walda de los Ríosa, borac za prava žena, glumica... Ali danas je ova Urugvajka i žrtva Alzheimerove bolesti, bolesti koja briše iz sjećanja sva njena životna postignuća i sprječava je da se prisjeti epizoda iz oružanih sukoba u Somaliji, Iraku, Palestini, Bosni i Hercegovini ili Libanu.

Danas boravi u domu, šeta po vrtu, vježba i odlazi na fizioterapije.

Trenuci koji su nestali iz njezina sjećanja su,  na primjer, oni kada je bila jedini ratni reporter koji je s lica mjeta izvještavao o bombardovanju Basre 1993. godione, ne sjeća se ni ogromne boli prouzrokovane samoubistvom njenog supruga Walda ili strasti u koju se upustila sa palestinskim vođom Arafatom, sve dok je lider PLO nije ostavio i oženio Suhu Tawil. Zaboravila je i svoje televizijske emisije, knjige, filmove...

Pristup njezinoj sobi ima samo četvero ljudi, jedan od njih kaže da se „ponekad sjeti ko je bio Arafat, da joj je davao darove i da ga je jako voljela. Ali onda ga se danima uopće ne sjeća.

I dalje je nježna i osjećajna žena, s puno karaktera. Ali više ne može pisati. Nažalost, jer je puna zanimljivih anegdota, ponekad i ekstremnih iskustava. Izuzetna žena, s nevjerojatnom biografijom.