“U ime kolektiva ASK 'Crna Munja' zahvaljujemo se ATV Banja Luka na uplaćenim sredstvima na osnovu tužbe koju smo dobili protiv ove televizije zbog klevete i prenošenja lažnih informacija o našem klubu. Novac koji ste nam poslali ćemo uložiti u nabavku nove opreme i jačanje klupske infrastrukture. Nadamo se da ćete i dalje pratiti naš klub, i da ćete nastaviti na 'objektivan' način izvještavati o našim aktivnostima, jer nama se takav pristup itekako isplati. Mi se igramo, a vi plaćate”, stoji u Facebook objavi ASK “Crna munja”.

Podsjetimo, prije nekoliko godina ATV je optužila Airsoft sportski klub "Crna Munja" iz Cazina da je paravojska, plaćenici i da predstavljaju opasnost za sigurnost.

"Nakon pet godina pravne borbe, ASK 'Crna Munja' je i sudskim putem dokazala da je režimska ATV Banja Luka u svojim vijestima iznosila lažne tvrdnje na račun našeg kluba, sve optužbe koje su novinari i njihovi tzv. stručnjaci iznosili u javnost su se pokazale kao obična laž i kleveta, tako da će ova televizija našem klubu morati uplatiti iznos od 1.500 KM na osnovu odštete, platiti sudske troškove i objaviti javni demant", poručili su iz ASK "Crna Munja" prošle godine nakon izricanja presude.