Nakon što je javno izrazila svoj stav da podržava palestinski narod poznata američka manekenka Bella Hadid doživjela je nešto što, kako sama kaže, nije mogla očekivati – mnoge kompanije koje su inače vrlo rado radile s njom iznenada su prekinule saradnju. Čak je doživjela i da neki „prijatelji“, sa kojima se dugo družila, ne žele više biti u njenom prisustvu.

Isabella Bella Hadid američka je manekenka, rođena 1996. godine u Washingtonu. Njen otac Mohamed uspješni je graditelj palestinsko-jordanskog porijekla, a majka joj je Yolanda Hadid, bivša holandska manekenka.  

U svojoj se karijeri dvadeset i devet puta pojavila na međunarodnim naslovnicama Voguea, a 2022. godine British Fashion Council proglasio ju je modelm godine. Časopis Time ju je ove, 2023. godine proglasio jednom od 100 najutjecajnijih ljudi u svijetu.

Isabella Bella Hadid nije mogla u tišini gledati genocid koji Izrael provodi u Gazi nad palestinskim narodom i zbog toga, u licemjernom svijetu trpi njena profesionalna karijera. Ipak, to nikako ne znači da neće biti još utjecajnija nakon što je pokazala da ima čvrst karaker i da su joj istina i pravda važnije od uspjeha.