Četvrti korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine bio je jedan od sedam korpusa koji je za vrijeme agresije na našu domovinu djelovao u sastavu ARBiH. Osnovan je 17. novembra 1992. godine sa sjedištem u Mostaru, dok je kasnije komanda prebačena u Jablanicu.

Korpus je objedinio jedinice Teritorijalne odbrane kao i neke dobrovoljne jedinice koje su do njegovog osnivanja djelovale na širem području doline rijeke Neretve. Od formiranja u novembru 1992. godine pa do novembra 1993. godine komandant korpusa je bio Arif Pašalić. Četvrti korpus je osnovan 17. novembra 1992. godine naredbom načelnika Štaba Vrhovne komande Sefera Halilovića. Zona odgovornosti Četvrtog korpusa ARBiH pokrivala je Mostar, Konjic, Jablanicu, Nevesinje, Stolac i Čapljinau.

U Mostaru svakog 17. novembra sve patriote učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na mezarju Šehitluci obilježavaju ovaj značajni datum u modernoj historiji naše države, ali odaju i počast šehidima i svim borcima koji su dali doprinos oslobađanju BiH od agresora.

Midhat Hujdur Hujka, član ovog korpusa, posthumno je odlikovan najvišim armijskim odlikovanjem "Ordenom heroja oslobodilačkog rata". Kao rezervni policajac prijavio se u Stanicu policije Luka u Mostaru 19. decembra 1991. godine, a samo nekoliko mjeseci kasnije, aprila 1992. godine, postaje simbolom otpora i snage Mostaraca. Formiranjem ARBiH postaje komandant bataljona Prve mostarske brigade kojom je komandovao Arif Pašalić. Prelaskom Arifa Pašalića na mjesto komandanta Četvrog korpusa, Hujka preuzima komandu nad Prvom mostarskom brigadom, koja će nakon njegove pogibije postati 41. slavna brigada ARBiH.

Poginuo je 30. juna 1993. godine u borbama za deblokadu Mostara. Posthumno mu je dodijeljen čin brigadnog generala, a odlikovan je i ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan" 1992.