Dvadesetak autobusa sa građanima Novog Pazara otputovalo je prije podne za Beograd, gdje će se večeras održati skup “Srbija nade”. Riječ je o takozvanom kontzra-mitingu koju režim Aleksandra Vučiča organizora nakon protesta Beograđana zbog ubistva djece u jednoj tamošnjoj osnovnoj školi.

Kako piše Sandžak live, put Beograda su iz Novog Pazara krenule pristalice i funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS), Sandžačke demokratske partije (SDP) i Sandžačke narodne partije (SNP), a polazne tačke bile su na nekoliko lokacija u gradu.

Među putnicima su bili čelnici lokalne samouprave, ali i veliki broj zaposlenih u javnim preduzećima, školama i zdravstvenim ustanovama.

Kako je javila agencija Beta, potpredsjednik SPP-a Rejhan Kurtović naveo je u saopćenju da će funkcioneri, članovi, aktivisti i simpatizeri te stranke organizovano danas doći u Beograd.

„Iz Sandžaka iz redova Stranke pravde i pomirenja stiže najveća podrška ovom skupu. Pored toga, odbori naše stranke iz Beograda i drugih gradova u punom kapacitetu daće svoju podršku“, kazao je Kurtović.

On je dodao da ta stranka, kao koalicioni partner SNS-a, čvrsto stoji uz svoje koalicione partnere i daje „maksimalnu podršku“ predsjedniku Srbije.

„Duboko smo svjesni svih izazova sa kojima se kao država i društvo suočavamo. U teškim trenutcima za državu potrebno nam je narodno i državno jedinstvo, što će najbolje pokazati večerašnji skup“, dodao je Kurtović.

Prema njegovim riječima, sa današnjeg skupa bit će jasno pokazana snaga naroda i kojim putem žele da idu građani Srbije, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu i političku pripadnost.

Miting “Srbija nade” počeće večeras od 19 časova, na platou ispred Skupštine Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je za današnji dan najavio "najveći skup u historiji Srbije", a podršku će nažalost dobiti i od političkih lidera iz Republike Srpske.