Tetris | 31.07.2023.

Kažnjeni u kompletiću

Zbog antidejtonskog djelovanja SAD uvele sankcije Stevandiću, Cvijanović, Viškoviću i Bukejloviću

“Ovi lideri su direktno odgovorni za podsticanje donošenja zakona o Narodnoj skupštini Republike srpske kojim se odluke Ustavnog suda BiH (KS BiH) proglašava neprimjenjivim u RS-u, čime se opstruira i prijeti implementacija Dejtonskog mirovnog sporazuma (DPA). Upravo ova akcija ugrožava stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i teško stečeni mir utemeljen na Dejtonskom mirovnom sporazumu.”

R. I.

Ured za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) uveo je sankcije za četiri zvaničnika iz bh. entiteta Republika srpska zbog neustavnih i antidejtonskih akcija.

Sankcije su uvedene Nenadu Stevandiću, Radovanu Viškoviću, Željki Cvijanović i Milošu Bukejloviću.

Na zvaničnoj stranici su obrazložili o čemu se radi:

“Ovi lideri su direktno odgovorni za podsticanje donošenja zakona o Narodnoj skupštini Republike srpske kojim se odluke Ustavnog suda BiH (KS BiH) proglašava neprimjenjivim u Rs-u, čime se opstruira i prijeti implementacija Dejtonskog mirovnog sporazuma (DPA). Upravo ova akcija ugrožava stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i teško stečeni mir utemeljen na Dejtonskom mirovnom sporazumu.”

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Izrael najavio napad, stanovnike Rafaha premjestit će na mali pojas uz obalu Gaze

Spasioci od jutros pokušavaju doći do zatrpanog rudara

Bayraktar TB3 UAV ostvario let s rekordnom visinom

Zabranjen ulazak sa zastavom Palestine na takmičenje za pjesmu Eurovizije