Rafael Nadal kaže da je zahvalan za sve poruke podrške i na lijepim željama koje je primio povodom rođenja svog sina. Prošle sedmice Nadal i njegova supruga Maria Francisca Perello dobili su svoje prvo, a 36-godišnja teniska zvijezda se o novostima u porodici oglasila putem društvenih mreža. 

"Zdravo svima. Nakon nekoliko dana i mnogo poruka, samo sam želio da vam se svima zahvalim! Presretni smo i svi smo veoma dobro! Veliki zagrljaj”, napisao je 22-struki osvajač grand slam turnira.

Nadal nije igrao od kada se udružio sa svojim dugogodišnjim rivalom Rogerom Federerom u posljednjem meču švicarske zvijezde.

Paris Masters je sljedeći veliki turnir u ATP kalendaru, koji počinje 21. oktobra, dok se ATP finale održava od 13. do 20. novembra u Torinu u Italiji, a Nadal se kvalifikovao za taj prestižni turnir.

U međuvremenu, Nadal je potvrdio da će igrati protiv Caspera Ruuda, kojeg je pobijedio u ovogodišnjem finalu French Opena, u seriji egzibicionih mečeva širom Južne Amerike, počevši u Buenos Airesu, u Argentini, u novembru.