Odustanite od fotelja pod svaku cijenu, a za koje i niste dobili podršku građana i od namjere da vas se nametne na vlast, pogotovo lošim privremenim odlukama koje bi išle samo na štetu bošnjačkog političkog kapaciteta i ustavne pozicije, a ostavile HDZ-ovu poziciju neokrznutom, poručio je Haris Zahiragić, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH i dodao da mu je drago što ostaju na okupu, jer trebaju skupa otići na deponiju političke historije Bosne i Hercegovine. 

"Trojka se u lošem saopćenju, a nakon što su NES i SBiH razotkrili njihovu podršku najavljenim nametanjem loših rješenja, pokušava izvaditi i tvrdi ´kako na odluke Visokog predstavnika niko ne može uticati´. To je, svakako, gruba neistina! Novu odluku Visokog predstavnika, ma kakva ona bila, ´prosi´ upravo Trojka i to od momenta kada su shvatili da nemaju kapacitet da kao izborni gubitnici formiraju vlast u Federaciji. Prestanite biti servilni ispunjivači želja zvaničnog Zagreba i HDZ-a BiH, nego stanite iskreno u borbi za normalno i demokratsko društvo i sistem˝, napisao je Zahiragić na društvenoj mreži Facebook.

Ako želite da samo većina, koju evidentno više nemate ni sa HDZ-om, bira Vladu, nastavlja on, vratite se u institucije i podržite izmjene Ustava FBiH, a koje će omogućiti da većina u Predstavničkom domu bira Vladu FBiH, tada će se iskristalisati i nova parlamentarna većina i nova Vlada FBiH.

˝Prestanite u javnosti govoriti jedno, a na minderima po OHR i ambasadama drugo te jasno recite da nećete prihvatiti da dođete na vlast na krilima nove loše Schmidtove odluke, uvjeravam vas da je u tom slučaju Visoki predstavnik zasigurno neće donijeti. Sve ostalo je licemjerje, a na koje ste cjelokupnu javnosti, odveć navikli. I da, drago mi je da, kako kažete, ostajete na okupu, jer i trebate, baš tako, skupa, otići na deponiju političke historije BiH, a na koju će vas poslati svi dobronamjerni građani i patrioti Države Bosne i Hercegovine. I svakako, ne mislim na sve članove i zastupnike stranaka "Trojke", nego na njihove "lidere", a koji su radi želje za vlašću potpuno obnevidjeli˝, piše Zahiragić.