U Srbiji će se petog. i šestog. maja održavati veliki "Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske" tokom kojeg će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda, saopćio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

Vučić je to kazao nakon višesatnog sastanka koji je u Beogradu održao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom srpskim Porfirijem, rečeno je Press službe srbijanskog predsjednika.

Prema njegovim riječima, na saboru će biti donijete važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma te zajedničke kulturne baštine.

Također će biti potpisana deklaracija koja bi trebala biti usvojena u skupštinama Srbije i Republike Srpske, kazao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

"Patrijarha srpskog gospodina Porfirija upoznali smo s težinom političke situacije u kojoj se nalazi srpski narod i od njega zatražili blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve", kazao je Vučić te dodao kako će o ostalim detaljima o velikom skupu dijelim Srbije javnost biti pravodobno obaviještena.