Tražimo prijave za volonterski program pomoći u Projektu oralne historije u Memorijalnom centru Srebrenica. Lokacija nije prepreka za učešće u ovoj važnoj inicijativi.

Rok za prijavu je 31. januar 2023. Konkretno, tražimo domaće studente u završnim godinama diplomskih i magistralnih studija na engleskom jeziku koji bi pomogli pri prevođenju svjedočanstva sa bosanskog na engleski jezik, kako bi doprinijeli očuvanju sjećanja na bosanski genocid i Srebrenicu.

Prilikom prijavljivanja, molimo vas da uključite svoj CV ili bilo koju relevantnu potvrdu vašeg znanja engleskog. Dodatno, pozdravljamo osobe čiji je maternji jezik engleski i koje su zainteresovani za korekturu i uređivanje prevedenog sadržaja. Pridružite nam se u očuvanju historije Srebrenice i doprinosu ovom smislenom projektu.

Kao učesnik volonterskog programa, dobićete certifikat o volonterskom programu oralne historije, priznajući vaš neprocjenjivi doprinos projektu i potvrđujući vaše iskustvo u oblastima historije, društvenih nauka i cameag Istraživanje. Ovaj certifikat može poslužiti kao dokaz vašeg volonterskog rada i može se koristiti za poboljšanje vaše biografije ili unapređenje ciljeva karijere.