Crnogorska Vlada usvojila je danas Prijedlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare.

Crnogorski ministar poljoprivrede Vladimir Joković je kazao kako svi trebaju dati doprinos kako bi se taj most što prije izgradio.

"Vjerujem da u Evropi nema takvog mosta, da povezuje dva grada Sarajevo i Podgoricu, a da kamioni ne mogu preći taj most. Cesta od Šćepan Polja do Foče do Broda je katastrofalna. Kada neko dođe iz Bosne, posebno prvi put u Crnu Goru, i zatekne onaj most vjerovatno se pita gdje je krenuo, postoje li zaista takvi mostovi", kazao je Joković.

Prema spomenutom sporazumu, most bi spajao magistralnu cestu M3 na lokaciji Šćepan Polje u Crnoj Gori s magistralnom cestom M-18 na lokaciji Hum u BiH.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović istakao je da će Crna Gora i BiH bolje konkurirati za evropske fondove, posebno kada je riječ o fondovima Evropske komisije za ovu regiju Balkana.

"Mislim da je ovo dobra priča i vjerujem u pozitivan ishod", dodao je Ibrahimović, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.