Uprkos brojnim najavama da će Denis Bećirović 13. augusta doći u Visoko te da će s članovima i simpatizerima svoje stranke prošetati gradom, to se nije dogodilo.

Na Facebook stranici SDP Visoko 11. augusta objavljeno je saopćenje i poziv svim članovima i simpatizerima te stranke da podrže kandidata opozicije Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i da se pridruže 13. augusta njegovoj šetnji gradskim ulicama.

Međutim, prema pisanju građana na društvenim mrežama, ali i sudeći prema tome da niti jedna fotografija sa šetnje u zakazanom terminu nije objavljena, niko se nije pojavio osim predsjednika Gradskog odbora SDP Visoko Belmina Zukana.

Na upit policajaca koji su bili zaduženi za osiguravanje šetnje da li će “biti ta manifestacija”, Zukan je rekao “ma izgleda neće, odgodit ćemo za neki drugi put”, tvrdi jedan od prisutnih građana.

Ovim povodom se niko iz SDP-a nije javno oglasio te je ostao nepoznat razlog otkazivanja skupa. No, činjenica da se na najavljenom skupu niko nije pojavio osim Zukana, pokazuje izuzetno malu podršku građana Visoko Denisu Bećiroviću za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali i to da nešto u SDP-u ne funkcionira, ali i da je nešto truhlo među “trojkašima” u Visokom. 

(Izvor: Faktor)