Čini se da u Našoj stranci već duže vremena ne cvjetaju ruže. Izostanak cvjetanja ruža ne bi bio toliki problem da se ovom strankom rapidno ne širi ambrozija od koje se ne može disati.

Prije nekoliko dana, kada je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić otišla u posjetu Drašku Stanivukoviću u Banju Luku, potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija napisala je komentar u vezi s ovim sastankom koji se nije svidio rukovodstvu partije kojoj pripada, a sigurno ni koalicionim partnerima iz SDP-a. Narod i pravda se, kao po običaju, držala po strani kada gori pod nogama.

Baralija se oglasila na svom Facebook profilu na kojem je podijelila fotografije Benjamine Karić u posjeti Mostaru na kojoj se nalazi s gradonačelnikom Mariom Kordićem i njenu fotografiju s gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem. 

Baralija je napisala kako joj je malo nezgodno kada pogleda fotografije iz njihove posjete.

U komentaru ispod fotografije Baralija je navela kako je Benjaminina fotografija s Draškom kao prikaz s vjenčanja, dok je njena fotografija s Kordićem kao fotografija na kojoj izgleda kao "nakon dvoje djece".

S obzirom na to da je Peđa Kojović osudio ovakav istup svoje stranačke kolegice te se na kraju morao izviniti u njeno ime i ime cijele stranke, Irma Baralija je bila razočarana potezom svoga predsjednika i pojavila se informacija da je podnijela ostavku. Također, i Peđa Kojović je u međuvremenu odlučio napustiti stranku koja će se, prema svemu sudeći, svesti samo na Edina Fortu, Sabinu Ćudić, Srđana Mandića i sporednog Mirsada Čamdžića.  

Ostaje otvoreno pitanje kako će se promjene u rukovodećoj strukturi Naše stranke odraziti i na trenutnu koaliciju u Kantonu Sarajevu koju osim ove socio-liberalne partije čine NiP i SDP. Tačnije, ostaje da se vidi hoće li se "Trojka" na kraju svesti na "Dvojku", odnosno hoće li od nekadašnjeg BH bloka ostati tek BH cigla.