Takozvani reper Buba Corelli, pravog imena Amar Hodžić uhapšen je nakon jučerašnje pucnjave u Sarajevu, potvrdili su Faktoru izvori bliski istrazi. Osim Corellija, neposredno nakon pucnjave priveden je i njegov rođak Omar Curić.

Buba Corelli, nakon što se pročulo da je viđen na mjestu događaja, sinoć je za medije kazao kako je "bio u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu". Nakon toga, oko 23 sata sinoć, policija ga je pronašla i uhapsila. Iz MUP-a je jučer neposredno nakon incidenta rečeno da je pucnjavi prethodila masovna tuča.

Podsjetimo, Corelli je jedan od “muzičara” kojem je Vlada sarajevskog Kantona za vrijeme takozvane “šestorke” platila ogroman novac za nastup na Bjelašnici. Naime, 2019. godine tadašnji direktor ZOI-a Kenan Magoda upoznao je javnost o “velikom” koncertu kojim će započeti skijaška sezona na Bjelašnici, ističući da će ulaz biti besplatan, i to zahvaljujući Turističkoj zajednici i Vladi Kantona Sarajevo.

Magoda je kazao da je ponosan na otvorenje sezone koje će biti popraćeno “mega zvijezdama” iz Sarajeva, Srbije i Slovenije. “Mega zvijezde” bili su Jala Brat, Buba Corelli, Senidah, Coby i Innasa. Nastup je plaćen novcima iz budžeta Kantona Sarajevo.

Treba također podsjetiti da je Buba Corelli pred Kantonalnim sudom u Sarajevu osuđen kao član organizirane grupe koja je proizvodila, kupovala i prodavala drogu na području Kantona Sarajevo. Corelli je zbog ovog osuđen na godinu dana zatvora, s tim da je zbog istog slučaja u 2015. i 2016. godini odležao više od pola godine.