Udruženje Mladi muslimani duže od 20 godina priređuje različite programe na Međunarodni dan Kudsa koji se zadnjeg petka u Ramazanu obilježava od 1979. godine.

Petog aprila 2024. godine, u Velikoj sali Općine Stari Grad, bit će upriličeno obilježavanje Dana Kudsa 2024. kada će biti predstavljene tri publikacije vezane za palestinsko pitanje a jedna od njih je knjiga koju je izdalo Udruženje Mladi muslimani pod naslovom "Paukova kuća - komparativna studija o okupaciji Palestine", autora Grega Phila i Mikea Berryja.

Biće predstavljene još dvije knjige o kojima će govoriti njihovi autori. Osim Osmana Softića, autora knjige "Geopolitika muslimanskog svijeta u eri islamofobije", Edina Ibreljića, autor romana "Palestinska kuća", prisutnima će se obratiti i Semir Sejfović, novinar agencije Anadolija na engleskom jeziku, koji je nekoliko puta izvještavao iz Palestine.

Proteklih mjeseci Udruženje Mladi muslimani realizovalo je sedam tribina u bosanskohercegovačkim gradovima od Jablanice preko Sarajeva, Zenice, Travnika, Viteza, Maglaja do Kalesije koje su bile posvećene palestinskom pitanju u kontekstu izraelske agresije na Gazu.